Klik hier om verder te lezen Duurzame energie, duurzame economie, duurzame landbouw, duurzaam ondernemen: het thema ‘duurzaam’ staat volop in de belangstelling. Steeds meer bedrijven richten een afdeling Duurzaam op, doorgaans staat men liever in de ‘Duurzame 100’ van dagblad Trouw dan in de Quote 500 en ook binnen het kabinet speelt duurzaamheid een rol van betekenis. Hoog tijd dat Uwmagazine zich buigt over enkele feiten en fabels. Tekst: Sarah Saarberg FEIT OF FABEL? De Unie duurzaam? De Unie hecht er waarde aan de visie op de toekomst op diverse fronten strak te waarborgen. Dit doen we onder andere samen met de bekende trendwatcher en schrijver Adjiedj Bakas in het boek Future of Foods. Hieronder lees je een aantal quotes van De Unie uit het genoemde boek. “Net als Bakas denken wij graag out of the box. De Unie is meer dan een conventionele cao-fabriek of een klassiek conformistische belangenbehartiger. Wij vatten onze core business, de persoonlijke ontwikkeling en belangenbehartiging van werknemers, breed op. Zo zetten wij ons in voor een duurzame relatie tussen werkgevers en werknemers.” In het boek The Future of Foods, dat op www.unie.nl te downloaden is, laat de schrijver zijn licht schijnen op de toekomst van ons voedsel. Wat zijn Green Deals? Green Deals zijn samenwerkingsprojecten tussen de overheid, bedrijven, organisaties en betrokken burgers op het gebied van lokale duurzaamheid. De invloed van de overheid zorgt ervoor dat verschillende knelpunten worden weggenomen die zich normaal bij het opzetten van zo’n project voordoen. Het gaat hierbij om knelpunten zoals onduidelijkheid over vergunningen, het niet kunnen vinden van samenwerkingspartners of onduidelijke regelgeving. Inmiddels (eind 2012) heeft de rijksoverheid ruim 150 Green Deals afgesloten met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden. “Op het eerste gezicht geen thema voor een vakorganisatie, maar voor ons is het wel degelijk een issue. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om alert te zijn op kwaliteit van leven, duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. Niet alleen tussen werkgever en werknemer, maar ook in het gebruik van productiemiddelen en in de manier waarop de maatschappij is ingericht. Voedsel is een van de eerste levensbehoeften, onlosmakelijk verbonden met gezondheid en duurzame inzetbaarheid van mensen. Daarom is het van levensbelang kritisch op ons voedsel en ons voedingspatroon te zijn. “ • december 2012/januari 2013 29 FEIT Feiten en fabels over

Wordt jongeren gat straks gevuld

Heeft u een maandblad, digi-magazine of e-mailings? Gebruik Online Touch: folder digitaal bladerbaar publiceren.

Feiten checken en vooruitkijken Lees publicatie 1Home


You need flash player to view this online publication